zaterdag 16 augustus 2014

16 augustus Shopping Seattle

Zaterdag 16 augustus
De kamer bleek inderdaad een gevangenis. Wat een ellendige nacht …. Het was heet – de airco trok het amper – maar veel erger was het lawaai boven ons. Alsof er constant iemand heen en weer liep. En dan kun je dus geen kant op …. We hadden het moeten weten, na 7 reizen naar de VS: vraag altijd een kamer op de hoogste verdieping, zeker in de wat oudere hotels. Morgen verhuizen we naar de vierde etage, dat heb ik midden in de nacht geregeld. Verdorie. 
Vroeg op voor een Early ticket voor de Space Needle. Met een lift die in 40 seconden boven is, staan we om kwart voor 10 bovenop de needle en genieten van het uitzicht op Seattle. 160 meter hoog, helder weer, dus een prachtig uitzicht. Downtown, de haven, Pike Place, het aquarium en ons eigen waggie bij het hotel. Helaas zien we geen Mount Rainier; die is nog in wolken gehuld.


Na de Space Needle gaan we naar EMP, Experience Music Project. Er is een tentoonstellingen van Seattles popcultuur verpersoonlijkt door Nirvana en Jimmy Hendrix, een science fiction expositie, een expositie over fantasy in boeken en films en een zaal waar je zelf allerlei instrumenten kunt bespelen en geluiden kunt mixen. Mooi museum, maar met het basgitaar spelen van ons wordt het nooit wat.

Na EMP gaan we de stad in om te shoppen. Kleren voor Henk en voor mij – de missie slaagt wonderwel. Hopelijk worden de koffers niet te zwaar. En na die heerlijke nacho’s van gisteren, moeten we gewoon terug. Never change a winning restaurant.  Nog even nahangen in de stad en bij City Center een pilsje pakken – maar de indianen die vandaag hun shows zouden opvoeren zijn dan al weg.

Terug naar het hotel, voor een prima kamer op de vierde verdieping. Zonder tralies. Bam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten