vrijdag 1 augustus 2014

1 augustus Over de fat and famous

Vrijdag 1 augustus

Het duurt weer erg lang en we moeten zelfs actie ondernemen … het ontbijt in Cedar Pass Lodge.  Actie wordt niet op prijs gesteld J
De eerste stop vandaag is bij Mount Rushmore, de vier in een berg uitgehakte presidenten.  Ook hier zijn we eerder geweest, maar het blijft een indrukwekkend monument. Daarnaast is het geweldig om hier mensen te kijken en hoe zij elkaar en zichzelf op de foto zetten. De vrouw die bijna achterover valt omdat ze blijkbaar haar leesbril niet op heeft … De Harley Davidson rijders die zichzelf opblazen om nog imposanter te lijken dan ze al zijn in hun leren vesten en cowboylaarzen; hun vrouwen met hun tattoos en doorkijk shirts. Het echtpaar dat met hun dikke lijven een kind verbergt dat tussen hen in staat. Genieten!


Natuurlijk moet je, als je Mount Rushmore hebt gezien, ook naar het evenbeeld van de Indianen: Crazy Horse. Dit project is echter nog lang niet af. Het hakken is gestart in 1947 en is een prestigieus project: Indianenchief Crazy Horse op een paard. In 2014 is alleen het hoofd klaar. Of het ooit af komt?
Er wordt genoeg geld verdiend om wat mensen aan het werk te zetten zou je zeggen. Er is een museum, verkoop van prullaria, indianendansen, busritjes om dichter bij het beeld te komen (vandaag niet, ‘chance of thunderstorms’- natuurlijk kun je dan niet in een bus zitten), workshops beelden hakken en voor de liefhebbers zijn er stukken rots te koop van de berg waar Crazy Horse uitgehakt is … Ondernemende types daar ;) 
  
Op de voorgrond het beeld (wit) zoals het uiteindelijk moet worden.
Op de achtergrond het resultaat tot nu toe. 
Devil’s Tower laten we schieten. Te ver, te laat al. We rijden via de toeristische route de Black Mountains uit richting I90. Het plan is om een hotel te zoeken in één van de gehuchten langs deze route, maar dit lukt niet echt. In Sundance en Moorcraft komen we alleen de typische Amerikaanse motels tegen die we kennen uit de films: plat, langgerekt, auto voor de deur. Helaas zijn de twee motels die we zijn alleen maar oud en erg smerig.

We rijden door naar Gilette en vinden maar met moeite een hotel. In verband met een motorevenement in Sturgis, zitten veel hotels vol. Op de schaal van lelijk staat Gilette op een gedeelde eerste plaats met Fresno in Californië. Maar het hotel is prima. We krijgen een heuse suite met zithoek. ’s Avonds poedelen we in het subtropisch zwemparadijs en na een Belgisch biertje (na een grootse zoektocht in de Walmart ontdekten we dat in Wyoming alcohol alleen te koop is in speciale liquor stores) gaan we slapen. Morgen naar Cody.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten