zondag 3 augustus 2014

3 augustus Over pruttelpotten en spuitgasten

Zondag 3 augustus
Vandaag naar Yellowstone. We hoefden de wekker niet te zetten, onze motorbikers zorgden voor een vroege start.
De weg van Cody naar Yellowstone is prachtig. We rijden door Shoshone Forest, een bos met donkerbruine schilferende bergen, weiden met bloemen, slingerende wegen en een stralende zon. Muziekje aan, vanillekoffie en toeren, het echte Amerikagevoel.


Via de oostelijke ingang gaan we Yellowstone binnen. Over de Sylvan Pass van zo’n 2800 m hoog, door de afgebrande bossen – een spookachtig gezicht, naar het geweldige Yellowstone Lake.


Door Yellowstone lopen twee loops: een langs de geysers en mudpots, de ander door bergen en langs watervallen. Omdat het weer voor morgen niet zo goed lijkt te worden, kiezen we vandaag voor de geysers, de mudpots en vulkanische bronnen. Deze zijn in de zon extra mooi gekleurd. De Old Faithful slaan we over, want op het moment dat wij er zijn moeten we nog een uur wachten voor hij weer gaat spuiten.
In het Upper, Middle en Lower Geyser Basin ruiken we de pruttelende mudpots, zien en horen we de stomende en dampende geysers (de geluiden die soms uit gaten in de aarde komen lijken wel megaventilatoren) en vergapen ons aan de vele kleuren in de bodem rondom de geysers. Bij spuitend en pruttelend ding staat een bord met informatie over het ontstaan ervan en waarom de kleur hier nu blauw is en elders rood of oranje. Te veel info voor ons, de verwondering is genoeg.  
(Zien wij hier een van de basisprincipes van ontdekkend leren onderuit gaan? Verwondering leidt tot willen weten en willen leren?)


Rond 18 uur zijn we in West Yellowstone en checken in bij het Grey Wolf Hotel. Dat is andere kost. Goed hotel, mooie ruime kamer, prima omgeving en op loopafstand van restaurants en winkels. Bij Pete’s Pizza Place (niet echt origineel die Amerikanen J) gaan we voor de onvervalste big American pizza een pint Moose Drool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten