dinsdag 12 augustus 2014

12 augustus Portland - Mount Rainier

Dinsdag 12 augustus 
Vandaag rijden we naar Mount Rainier National Park, waar we twee nachten zullen blijven. De weersverwachting voor de komende vier dagen is slecht, daar balen we wel een beetje van. Mount Rainier in de regen is natuurlijk doodzonde, evenals Olympic National Park. En we hadden ook al een dag met kloteweer inYellowstone gehad …


De weg van Portland naar Mount Rainier National Park leidt door de …. bergen. Een slingerende weg langs hoge toppen en door veel bos. Het weer is prima, helder en zonnig, dus niets aan de hand. We komen langs Mount Helens, de vulkaan die in 1980 is ontploft en waar toen een groot deel van is weggeblazen. Op de hellingen van de vulkaan liggen nog altijd veel boomstammen, alsof het lucifershoutjes zijn. We rijden de weg omhoog naar Windy Ridge, het uitzichtspunt waar je het dichtst bij de top bent. Windy is het er inderdaad.


Het weer wordt steeds slechter. De lucht trekt dicht en het lijkt alsof de wolken op ons neervallen.
Rond 4 uur komen we aan in Ashford, waar we eerst boodschappen gaan doen om ’s avonds zelf te kunnen koken.
We hebben voor twee dagen een huisje gehuurd in het bos vlak voor de ingang van Mount Rainier NP. Het is even zoeken, want de bewegwijzering is belabberd. Het huis, Forest Retreat, maakt deel uit van een verzameling verschillende huizen en cabins – elk met een eigen naam. Het is inmiddels gaan regenen, wat het zoeken niet vergemakkelijkt. 
Als we het huis, dat overigens onwijs groot is, na enig gedoe toch hebben gevonden, volgt fase twee van de puzzel: het openen van de deur.  In de beschrijving die we hebben geprint, staat dat we een nummer moeten intypen en dan moeten wachten op de groene lamp die aangeeft dat de deur open is. Na drie keer is de lamp nog rood. Wat nu? Er is geen beheerder op het park, we hebben alleen een telefoonnummer. Na wat verder zoeken vinden we bovenaan een trap nog een deur met een cijferslot. En daar werkt de code wel! Groen licht!
We komen terecht in een gigantisch groot huis, met twee 8 persoons eettafels, vier banken en een megakeuken met Amerikaanse dubbele koelkast. In de kast staan 70 wijnglazen, vast wel genoeg voor ons. Het plafond loopt in een punt en is erg hoog, zodat de ruimte nog groter lijkt. Het zou prima voldoen voor een schoolkamp! Er is een dvd-speler en een beeldscherm formaat smartboard, zelfs dvd’s liggen er. Buiten is een veranda van zo’n 40 m2 en op een lagere veranda staat een hot tub. Wat een huis! Hier kunnen we ons de komende twee dagen prima vermaken, ook met regen.


De regen is overgegaan in stortregen. Geen kans om naar buiten te gaan en het bos in te trekken. Dvd’tje erin (we hadden een paar dagen geleden net een pakket cheape en slechte cowboy- en indianenfilms gekocht om lekker in the mood te blijven) en ieder lui op een bank. Biertje erbij, heerlijk!
’s Avonds zelfgemaakte spaghetti en daarna in de stromende regen in de hot tub! Geweldig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten