donderdag 7 augustus 2014

7 augustus Over veel stof en geen beren

Donderdag 7 augustus
Na het ontbijt gaan we opnieuw naar Glacier NP. We willen naar Bowman Lake, dat we alleen kunnen bereiken via een aantal rough roads. De weg door het park is deels afgesloten, dus we moeten buitenom.
We komen eerst in Polebridge terecht. Voordat we hier de weg naar Bowman Lake nemen, drinken we koffie. De Polebridge Mercantile zou niet misstaan in een openluchtmuseum. Opgezette hertenkoppen aan de muur en  gebruiksvoorwerpen uit de pionierstijd als decoratie. De Apple kassa is het enige dat uit de toon valt. Verder is er een cafĂ©, er staan een aantal cabins om te overnachten en er is een gezamenlijk toilet: een hokje met rondom ramen (en ook een gezellig gordijntje) en een gat in de grond.  Het geheel heeft veel weg van een scoutingkamp.


De afstand van Polebridge naar het Bowman Lake is 10 mijl. De weg is echter zo rough dat we er zeker drie kwartier over doen.  Maar dat is het meer dan waard. Bowman Lake is een prachtig meer omringd door bergen. Op de camping aan het meer staan slechts enkele tenten, dus het is ook heerlijk rustig aan het water.


We lopen een stuk van de trail die langs het meer loopt. Aan het begin van de route staan waarschuwingsbordjes voor beren: be bear aware and be sure to take bear spray with you. Tja, dat hebben we niet. We gaan voor de laatste regel van het bord: ‘If the bear is going to fight, fight back.’
We lopen een eind langs het meer, dat prachtig in de zon ligt.  

Hierna nog even lekker aan het water en dan de 10 mijl terug. Het is wat drukker op het smalle weggetje dus we trekken door fikse stofwolken.  Toen we de auto ophaalden in Minneapolis was hij wit…. Na South Dakota hadden we een grill vol sprinkhanen … Na Bowman Lake is de auto geel.


Terug naar Kalispell voor een wandeling door het historisch centrum. Aan de hand van een boekje van het Visitor Center bekijken we de gebouwen die allemaal rond 1900 gebouwd zijn. Het verschil met de huizen in bv. South Dakota, dat eerder bewoond werd door kolonisten, is op deze reis mooi te zien. Historische gebouwen zijn daar van rond 1850. Wij reizen in dezelfde volgorde als de pioniers en kolonisten die ook van oost naar west trokken.  


Bij Norm’s News (ze zijn dol op alliteraties met namen, die Amerikanen) gaan we eten. Een jaren ’50 winkel annex restaurant. In de winkel worden tijdschriften en snoep verkocht; de combinatie is op zich al wonderlijk, maar dat er tussen die tijdschriften nog hamburgers en friet wordt gebakken is helemaal apart! Mooie tijdschriften gezien tussen het eten door; op de damesafdeling veel koken en knutselen en How to become a real homeschool, op de mannenafdeling het stoere werk: cars en guns. Het aantal magazines over wapens was maar iets kleiner dan dat over auto’s.
’s Avonds lekker buiten gezeten bij het zwembad met een flesje wijn. Morgen richting Portland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten